Activiteiten

Inloop

Op verschillende momenten in de week zijn we geopend voor jongeren van verschillende leeftijden. In de middag voor de leeftijd van 9 jaar en de avond voor de tieners vanaf 12 jaar. Tijdens de inloop kunnen de jongeren op de playstation gamen, poolen, tafelvoetbal of tafeltennis spelen en een gezellig potje kaarten. Of er is ruimte om huiswerk te maken en daar vragen over te stellen. Naast deze faciliteiten is de inloop ook een moment waarop jongeren de gelegenheid hebben om met één van de jongerenwerkers of vrijwilligers in gesprek te gaan. Dat kan een luchtig gesprek zijn over hoe de schooldag verlopen is. Maar ook wanneer er meer speelt is, er ruimte voor de jongere om dit met ons te delen.

Ontmoet ons team

Sport

Sport is een belangrijk middel. Het is gezond en heeft veel goede aspecten in zich om jongeren te doen groeien. Je leert om te gaan met verlies, in een team samenwerken en je ontmoet elkaar. Wekelijks sporten wij samen met de jongeren en geven daarbij jongeren de ruimte om hier zelf een verantwoordelijke rol in te hebben. Zo organiseren jongeren regelmatig zelf een toernooi of nemen de taak op zich om de wedstrijden te fluiten.

Meidenmall

De meidenmall is uitsluitend voor meiden omdat er echte meiden dingen worden besproken. Thema’s zoals zelfbeeld, jongens, talenten en seksualiteit komen aanbod. Hierbij wordt een methodiek gebruikt genaamd Superwoman. Deze is door Youth for Christ ontwikkeld en wordt door het hele land gebruikt. We bieden Meidenmall aan voor de leeftijd 9 – 15 jaar.

Kamp

Elk jaar gaan we met de jongeren een weekend op kamp. Dit weekend is dan vol gepland met activiteiten, lol trappen, eten en drinken, gesprekken en gezelligheid. Geweldig om te zien is dat je in een weekend kamp vaak een stuk dichterbij jongeren. Dit heeft een positief effect op de relatie en wat je daar vervolgens mee kunt.