Team

Teamleider YFC Alkmaar

Maria Nagelhout

In 2013 ben ik als jongerenwerker begonnen bij Youth for Christ Alkmaar. Inmiddels heb ik de functie Teamleider op me genomen.
Over de jaren heb ik veel jongeren ontmoet en gesproken. Het optrekken met de jongeren maakt het werk bijzonder. Bij een aantal krijg je echt de kans van betekenis te zijn in hun leven. Deze jongeren komen naar mij toe met hun problemen, vragen, waar ze blij van worden of wat ze vet irritant vinden. Door deze contacten word ik zelf ook uitgedaagd aspecten van mijn leven te delen met hun. Deze openheid van beiden kanten maakt dat we van hart tot hart praten. Hierdoor groeit de band tussen mij en de jongere. En deze band zie ik terug in het feit dat de jongeren  af en toe weer eens komen buurten. Ze zijn jaren regelmatige bezoekers geweest en komen dan toch weer even langs. Ik word daar zo blij van. Ik hoor hoe het met ze is, waar ze in het leven staan en welke keuzes ze hebben te maken. Hierdoor krijg ik het idee dat we impact hebben op de jongeren, ook al zie ik ze een tijd niet.

 

Jongerenwerker

Randy Laan

“Als nieuwe jongerenwerker bij Youth for Christ zet ik mij in om jongeren te motiveren. Voor mij is het belangrijk dat jongeren een goede basis aan normen en waarden op bouwen voor hun toekomst. Ik hoop een rolmodel te mogen zijn (uiteraard gecombineerd met een boel humor). Mijn functie is ontzettend divers, en dit maakt het dus ook heel uitdagend!

Ik ben Randy, een enthousiast persoon van 26 jaar. Ik ken de locatie van Koedijk al wat langer, ook wel beter bekend bij de jongeren als ‘The Mall’. Ik heb 3 jaar geleden stage gelopen als student sociaal maatschappelijke dienstverlener bij deze mooie plek. Ik ben zelf opgegroeid in de buurt dus ik ken de omgeving. Er is nog altijd veel te leren en te ontdekken; ook voor mij.”

Vrijwilligers en stagiairs

Naast de twee betaalde krachten, helpen vrijwiligers en stagiairs ons bij de dagelijkse bezigheden. Daar zijn wij hun zeer dankbaar voor!
Ook hebben wij sinds december 2021 een sportcoach in dienst om de jongeren uit te dagen in hun lichamelijke ontwikkeling. Maar daarnaast is hij ook op maatschappelijk gebied met hun bezig.